Доброволци изграждат мини футболно игрище в село Тополово, община Асеновград. Идеята

...
Доброволци изграждат мини футболно игрище в село Тополово, община Асеновград. Идеята
Коментари Харесай

Доброволци изграждат мини футболно игрище в асеновградско село

Доброволци изграждат мини футболно игрище в село Тополово, община Асеновград. Идеята и самодейността е напълно на родители и треньори. Напълно непринудено те ще изградят обекта със личен труд. Идеята им е всички нужни детайли за игрището също да бъдат дарени от тях. Единственото, което трябваше да направи Общински съвет - Асеновград, е да утвърди самодейността и да даде позволение за реализация на проекта. Това се случи по време на мартенската сесия на локалния парламент.
" Искаме да се усъвършенства опцията на децата в селото да упражняват в по-добри условия. В момента младите спортисти организират тренировките си по футбол върху асфалтова настилка. Неколкократно са се случвали произшествия с нелеки последици за играчите - подхлъзвания, рухвания, в резултат на което се е стигало до пострадвания и травми на футболистите ", показа Димитър Илиев - треньор на момчетата и част от инициативния доброволчески комитет. Той добави, че децата са разпределени в два футболни тима. И те вземат участие в шампионати на Българския футболен съюз (БФС).
Около 20 от момчетата са картотекирани, а в това време изискванията за трениране не са по никакъв начин подобаващи за реализиране на високи резултати. Инициаторите показаха готовността си, с изключение на непринуден труд, да дарят и изкуствена тревна настилка, огради и всички останали материали, нужни за построяването на терен за мини футбол. Площта, върху която ще бъде издигнато игрището, е малко над 800 квадратни метра. Целта на инициативния комитет е новият състезателен обект да се употребява от всички възпитаници и деца от село Тополово без значение, че ще бъде построен на територията на ОУ " Отец Паисий ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР